Hålogaland Kraft har fått Powels innovasjonspris for sitt tjenestekonsept linjebefaring med droner. Foto: Hålogaland Kraft

Hålogaland Kraft vant innovasjonspris

Powels Innovasjonspris gikk i år til Hålogaland Kraft for tjenestekonseptet linjebefaring med droner.

Det skriver Powel i enpressemeldingtirsdag.

For sjuende år på rad ble Powels Innovasjonspris overrakt på dag én av Powel-dagene. Prisen gikk i år til Hålogaland Kraft ved Lars Sletten for tjenestekonseptet linjebefaring med droner, heter det i meldingen fra Powel.

Powel og Hålogaland Kraft lanserte dronetjenester i samarbeid med Microsoft i sommer.

Konseptet bygger på spesialkonstruerte droner i kombinasjon med skybasert programvare fra Powel, utviklet på teknologiplattformene Microsoft Azure og Esri ArcGIS, heter det i pressemeldingen.

Lars Sletten i Hålogaland Kraft har flygerutdannelse fra USA, hvor han også her jobbet som flyinstruktør. Sletten har utviklet dronekonseptet som del av jobben som systemansvarlig på IT-siden i Hålogaland Kraft, og har allerede omfattende erfaring med ulike typer droneoppdrag knyttet til deres anlegg.

– Dette dronekonseptet kommer til å revolusjonere måten vi inspiserere kraftlinjer på. Jeg er hundre prosent sikker på at dette er fremtiden, skal Sletten ha sagt da han mottok prisen.