Loe landet Rygge-utbygging

Loe Utvikling har ryddet alle utfordringer av veien og setter nå i gang utbygging av næringsparken ved Moss Lufthavn Rygge (MLR).

Den første aktøren som etablerer seg her blir et stort veiserviceanlegg for Norges største bensinstasjonskjede Statoil Fuel & Retail, eid av et av verdens største handelskonsern. Veiserviceanlegget skal etter planen stå ferdig neste år.
- Utfordringen for næringsparken har vært at offentlige myndigheter i reguleringsplanen stilte krav om at utbygger måtte løse inn tre støyutsatte boliger. Dette er nå oppfylt og boligeierne har fått en avtale som gjør dem i stand til å finne tilsvarende bolig i roligere omgivelser, sier Tomas J. Tenden i Loe Utvikling AS i en pressemelding.
Rygge kommune har gitt grønt lys til utbyggingen. Med igangsettingstillatelsen på plass vil utbygger nå sette spaden i jorda med det aller første. Entreprenørselskapet Leif Grimsrud AS er engasjert til å bygge ut vei og annen infrastruktur for området.

- Næringsområdet består av et tomteareal på omtrent 100 daa med en godkjent reguleringsplan. Så her er det plass til mange nye virksomheter. AIM Norway sin nylige beslutning om å flytte til Rygge samtidig som at næringsområdet igangsettes vil gi et betydelig løft for regionen, sier Tenden.
Oslo-området opplever en rivende vekst, og dette har stor innvirkning på byens omgivelser. Rygge flyplass bidrar til utvikling og vekst. Den internasjonale flyplassen MLR håndterer over 1,8 millioner passasjerer per år og antallet er økende. Næringsparken på Rygge ligger praktisk talt midt i avkjørselen fra E6 til flyplassen, og danner en ny inngangsport til flyplassen.
Næringsparken kan tilby et bredt spekter av bruksformål som hotell, veiservice, restaurant og matservering, kontor og lager, utstillingslokaler og bilutleie, samt flyplassrelatert logistikk.