Uvær i Narvik – kinoen måtte stenge

Deler av Narvik sentrum måtte stenges da kraftig vind tok med seg plater fra rådhuset søndag. Uværet fører også til at byens kino må holde stengt.

Ifølge Midtre Hålogaland politidistrikt løsnet plater fra taket av rådhuset, og de valgte derfor å stenge Kongens gate ved Kinobakken.

Brannvesenet har anmodet kinoen om å stenge. Det fører til avlysning av fem forestillinger, deriblant to visninger av den nye James Bond-filmen, skriver Fremover.

– Det er et lite slag for oss, og vi taper på det, men vi kan ikke utsette publikum og våre ansatte for fare, sier konstituert kinosjef Roger Edvardsen.

Den kraftige vinden førte også til at Rombaksbrua måtte stenges søndag kveld. Tidligere på ettermiddagen ble det meldt at vinden dro med seg mye bygningsmateriell ut i veien ved et lager på Sortland.

De nærmeste dagene ventes store mengder regn i Trøndelag og Helgeland – noe som kan føre til flom.

I Trøndelag ventes fra søndag kveld til tirsdag morgen lokalt 80-100 millimeter nedbør i løpet av døgnet, ifølge OBS-varselet fra Meteorologisk institutt. Dette gjelder hovedsakelig nord for Trondheim, og vesentlig i Namdalen.

På Helgeland ventes det mye nødbør fram til onsdag. Lokalt kan det komme 60-100 millimeter i løpet av ett døgn, og mest nedbør ventes sør for Vefsnfjorden.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har sendt ut jordskredvarsel for Troms, Nordland og Nord-Trøndelag gjeldende til og med mandag. For de to sistnevnte fylkene er det også sendt ut flomvarsel.