Inviterer til seminar om gode lærere og læremidler

Byggenæringens Forlag og Entreprenørforeningen – Bygg og Anlegg (EBA) inviterer til seminar om betydningen av gode lærere og læremidler. 

De spør: Hva er dagens (og morgendagens) utfordringer for lærere, opplæringsledere og læremiddelutviklere innenfor bygg- og anleggsfag? Hvor er det skoen trykker?

- Vi tar utgangspunkt i at det skal være norske fagarbeidere på norske byggeplasser også i fremtiden, med de kunnskaper og ferdigheter som bransjen etterspør. Vi mener at kvaliteten på opplæringen er helt avhengig av et godt samspill mellom skole og arbeidsliv – gode lærere og læremidler, sier forlagssjef Tom Ekeli i Byggenæringens Forlag.

Han peker på at de som daglig jobber med videregående opplæring til enhver tid må gjøre det beste ut av de rammebetingelser som foreligger.

- Men vi må samtidig engasjere oss i utviklingen av opplæringstilbudet. Vi har derfor satt sammen et program som viser hvordan vi imøtekommer dagens utfordringer og samtidig diskutere mulige fremtidige løsninger. Aktuelt akkurat nå er Regjeringens gjennomgang av tilbudsstrukturen i videregående skole. Det skal konkluderes våren 2016. Til dette arbeidet er det oppnevnt fem yrkesfaglige utvalg på tvers av dagens ni utdanningsprogram, sier Ekeli.

Bygg- og anleggsfagene er representert med sitt Faglig råd (FRBA) og i arbeidsgruppe 4: Bygg, industri og elektro. I april 2016 skal både råd og utvalg avgi en samlet innstilling om den fremtidige tilbudsstrukturen til Utdanningsdirektoratet. 

- Det er viktig å merke seg at alle kan komme med innspill til dette arbeidet og dermed forme fremtidens yrkesutdanning.
Seminaret finner sted på Thon Arena Hotell, møterom «Buskerud», Fredag 16/10 kl. 10.00.