Virke godt fornøyd med budsjettet

 Forslaget til statsbudsjett legger grunnlaget for vekst og omstilling, mener hovedorganisasjonen Virke.

Selv om organisasjonen gir budsjettet terningkast fem, mener organisasjonen at det burde vært en større satsing på vei- og baneutbygging rundt og i de større byene.

– Befolkningsvekst og kork rammer arbeidsliv og vareflyt i de største byene. Dette burde vært tydeligere prioritert, sier Virke-direktør Vibeke Hammer Madsen.

Hun er imidlertid glad for grepene regjeringen gjør på skatt.

– Virke er glad for at regjeringen foreslår lavere selskapsskatt, samt lettelser i formuesskatten. Det vil fremme investeringer og arbeid. Vi er likevel ikke i mål, og vi mener det bør gjøres nye grep i formuesskatten for å unngå skatt på arbeidende kapital, sier Madsen.

Virke er imidlertid fornøyd med at regjeringens tiltakspakke mot arbeidsledighet er målrettet og mener den treffer unge, og andre som sliter på arbeidsmarkedet. Virke ser det også som positivt at flere av tiltakene kan reverseres på sikt, at permitteringsregelverket ligger fast, og at det ikke foreslås nye større tiltak som låser arbeidskraften inne.

– Norsk næringsliv skal ikke smøres av oljen alene. Da trenger vi et taktskifte i næringspolitikken. Vi må svare på de økonomiske utfordringene med oppgradering og omstilling. Vi må oppgradere infrastrukturen, skattesystemet, velferdsstaten og rammene for arbeidskraften. Regjeringen lanserer flere gode grep for dette i statsbudsjettet, sier Madsen.