- Bravida har nettopp ferdigstilt tekniske installasjoner på det nye sykehuset i Østfold innenfor elektro, VVS og sikkerhet. Teknikken og byggemåten er den samme, og vi skal bruke våre erfaringer fra dette prosjektet og andre sykehusprosjekter vi har gjennomført sier, adm. dir Tore Bakke i Bravida.. Foto: Katrine Lunke / Bravida

Bravida-avtale med Consto på sykehusprosjekt i Tromsø

Consto AS har fått i oppdrag av Helse Nord med å bygge ut den nye A- Fløyen på sykehuset i Tromsø. De skrev 29. september kontrakt med Bravida Norge AS som leverandør av tekniske installasjoner (elektro, rør og ventilasjon) ppå prosjektet.

Kontraktsverdien er i underkant av 280 millioner kroner. 

Målsettingen med utbyggingen er å styrke universitetssykehusets posisjon som landsdelens helsefaglige spydspiss og være ledende nasjonalt innenfor utvalgte fagområder. Dette skal oppnås ved å styrke og bygge ut viktige funksjoner for diagnostikk, behandling, undervisning og forskning.

Prosjektet består av en tilpasning mot eksisterende bygningsmasse, forlengelse av A2, nytt bygg A3 og to nye mellombygg. Riving av noe eksisterende bygningsmasse inngår også i prosjektet. Bygget strekker seg over 7. etasjer og innholder poliklinikker, akuttmottak, kirurgi, sengeposter, intensivavdeling, overvåking, labratorier, administrative funksjoner og tekniske rom.

- Bravida har nettopp ferdigstilt tekniske installasjoner på det nye sykehuset i Østfold innenfor elektro, VVS og sikkerhet. Teknikken og byggemåten er den samme, og vi skal bruke våre erfaringer fra dette prosjektet og andre sykehusprosjekter vi har gjennomført sier, adm. dir Tore Bakke i Bravida.

- Bravida vil ha stort fokus på planlegging og logistikk slik at den verdiskapende tiden i prosjektet blir så stor som mulig og produksjonen gjennom det blir effektiv. sier han.

Bakke presiserer videre at prosjektet skal være en trygg arbeidsplass for Bravidas medarbeidere og HMS skal alltid være i fokus.

Planleggingsarbeidet er i gang og prosjektet skal være klart for prøvedrift 1.nov 2017.