Røykenbadet. Illustrasjon: NUNO arkitektur

NCC bygger Røykenbadet

NCC Construction har vunnet en kontrakt verd 232 millioner kroner for bygging av Røykenbadet på Bråset i Røyken kommune.

Det skriver NCC i en pressemelding onsdag.

Badeanlegget vil inneholde fem basseng, samt sklier, treningssenter og helsehus med blant annet legekontor og fysioterapi. Utvendig vil det bli etablert en velværeavdeling med boblebad og kuldekulp, heter det i meldingen.

Den nye svømmehallen på Bråset i Røyken kommune blir på tre etasjer, og fasaden blir kledd i Røyken-granitt. Totalt areal er omtrent 8.350 kvadratmeter.

– Vi er svært tilfredse med å bli vist denne tilliten fra Røyken Eiendom. Badeanlegget vil bli et signalbygg i kommunen, og vi syntes det er et godt valg at fasaden skal kles i Røyken-granitt, sier distriktssjef Gunnar Svein Ulvestad i NCC Construction Norway.

I prosjektet samarbeider NCC Construction Norway med spesialkompetanse på bygging av svømmehaller og badeanlegg fra innenfor konsernet. Dette kompetansemiljøet var, ifølge pressemeldingen, tidligere et datterselskap i NCC, Anjobygg, men er nå integrert i NCC Construction Sweden, og besitter spesialkompetanse på VA prosessteknikk og svømmehaller.

Under byggingen vil byggeplassen følge NCCs Grønn byggeplass-konsept, heter det i meldingen.

Arbeidene startet i juni i år, og badet skal ferdigstilles i løpet av vinteren 2016/2017.