Hemsedal Alpine Lodge 2 blir fem etasjer høyt og får beliggenhet ved foten av Hemsedalsfjella. (Ill. DBC v/ sivilarkitekt MNAL Ingar Dalen)

Peab bygger 100 leiligheter for fjellturisme i Hemsedal

Peab skal bygge Alpine Lodge 2 for SKIAB Invest AS i Hemsedal. Kontraktssummen er på cirka 240 millioner kroner.

Hemsedal Alpine Lodge 2 blir fem etasjer høyt og får beliggenhet ved foten av Hemsedalsfjella. Totalt areal er 13 700 m2. I tillegg til 100 leiligheter skal bygget også inneholde restauranter, butikklokaler, skigarderober og et aktivitetsområde med blant annet klatrevegg.

– Vi ser frem mot å realisere prosjektet, som vil øke Skistars tilbud i Hemsedal vesentlig. Vi har gode erfaringer fra tidligere samarbeider med Peab, senest ved byggingen av spahotellet Trysil Mountain Resort, som stod ferdig i 2011. Jeg har troen på at også dette vil bli et godt prosjekt for begge parter, sier Trond Moen, eiendomssjef i Skistar.

Byggprosjektet skal gjennomføres i et samarbeid mellom Peabs svenske og norske entreprenørvirksomheter. Oppdraget gjennomføres som en totalentreprise.

– Peab samarbeider over landegrensene i flere prosjekter. Det er en styrke for selskapet. Vi ser fram til å bygge dette flotte prosjektet i Hemsedal, sier Jon Andersen, administrerende direktør i Peab AS.

Byggestart er i august i år, og prosjektet er skal ferdigstilles høsten 2017.