Magnus Meyer, administrerende direktør i WSP i Norden (t.v.) og Knut Jonny Johansen, administrerende direktør i Faveo Prosjektledelse.

WSP har kjøpt Faveo Prosjektledelse

En av verdens ledende konsulentselskaper innen analyse og rådgivning har kjøpt Faveo Prosjektledelse og etablerer seg nå i Norge.

- Med Faveo Prosjektledelse får vi nå en plattform for strategisk og omfattende vekst i det norske markedet. Vi er veldig glad for å kunne ønske Faveo velkommen til WSP, sier Magnus Meyer, administrerende direktør i WSP i Norden.

WSP har ca. 3.200 ansatte i Sverige og 31.000 ansatte på verdensbasis.

- Gjennom å bli en del av WSP får vi nå internasjonal og organisatorisk styrke og vil kunne tilby både ansatte og kunder flere muligheter, sier Knut Jonny Johansen, administrerende direktør i Faveo Prosjektledelse.

Faveo har vokst de siste årene. Antall ansatte har økt betydelig etter at konsernet ble etablert i 2010. I 2014 omsatte konsernet for over en halv milliard kroner og åpnet tre nye kontorer.

- Vi opplever en økt etterspørsel etter profesjonell prosjektledelse i det norske markedet. Samtidig ser vi en konsolidering og globalisering i konsulentmarkedet, i form av oppkjøp og fusjoner. Norsk kompetanse knyttet til prosjektledelse er ettertraktet, sier Johansen.

Begge selskapene fokuserer mye på å videreutvikle prosjektledelsesprofesjonen og kompetansen hos sine prosjektledere.

- Overfor kundene våre er det viktig å presisere at eierskiftet ikke vil gi noen endringer i første omgang, sier Johansen.

Faveo har rundt 400 medarbeidere i Norge og Sverige, hvorav drøye 230 er ansatt i Faveo Prosjektledelse i Norge. Knut Jonny Johansen fortsetter som administrerende direktør i virksomheten, mens Magnus Meyer blir styreleder. Den svenske virksomheten i Faveo integreres med WSP i Sverige. 

WSP var inntil nylig storeier i Multiconsult, men solgte sine aksjer i prosessen med å legge Multiconsult ut på børs.