De nesten 25000 kvadratmeterne I Elias Smiths vei 18-24 er skalert ned som en liten "by" bestående av ni "hus" eller bokser som står ved siden av hverandre og oppå hverandre. Disse er bundet sammen med lyse åpninger i glass. Ill.: Stein Halvorsen Arkitekter.

Strukta AS bygger Sandvika Business Center

Strukta AS har fått i oppdrag av Sandvika Business Center AS å oppføre første byggetrinn av Sandvika Business Center i totalentreprise med partneringavtale.

Strukta

Etablert januar 2012.

Omsetning 2012: 55 MNOK

Omsetning 2013: 150 MNOK

Omsetning 2014: 64 MNOK

Forventet omsetning 2015: 170 MNOK.

Daglig leder: Sven Kjølseth

Styreformann: Leif Edgar Johansen.

Eiere: Sven Kjølseth, Håkon Henriksen, Finn Ove Hylen og Lennart Helin.

Alle fire jobbet tidligere i NCC Construction som prosjektledere.

P.t 9 ansatte.

Kontrakten har en verdi på cirka 170 millioner kroner.

Totalentreprenøren har engasjert Kynningsrud Fundamentering til spuntarbeidene, Topaas & Haug til gravearbeidene, Seabrokers til pelearbeidene. NCC Construction utfører de plasstøpte betongarbeidene og Spenncon leverer de prefabrikkerte betongelementene. Totalt 8 etasjer inkl. 2 underetasjer – areal ca. 11.000 kvadratmeter av totalt 36.000 kvadratmeter. Stagforankret spunt. Bygget er fundamentert på stålkjernepeler og betongfundamenter på fjell, plasstøpt kjeller, prefabrikkert råbygg.

Sandvika Business Center består av to nybygg, ett på ca. 22.500 kvadratmeter og ett på cirka 2.500 kvadratmeter som skal oppføres midt i Sandvika sentrum. Det er meget effektive og fleksible kontorbygg som gir åpning for mange løsninger enten din bedrift sitter hovedsakelig i åpne løsninger eller i mer tradisjonelle cellekontorer. Det store bygget kan inndeles mellom flere leietakere. Det kan deles horisontalt med store etasjeplan på hele 4000 kvadratmeter eller vertikalt slik at hver leietaker får "sitt" bygg med sin egen inngang direkte fra gateplan. Det bygges et stort parkeringsanlegg under bygget. Leietakerne i bygget får hele 258 parkeringsplasser i tillegg til sykkelparkering og motorsykkelparkering. Det vil også bli mulighet for elbilparkering i garasjen.

Arkitektkontoret Stein Halvorsen AS, som har tegnet byggene, har lagt stor vekt på at dette skal være effektive kontorbygg. Samtidig er det vektlagt at de skal være utradisjonelle og strøkstilpasset omgivelsene i Sandvika. De nesten 25000 kvadratmeterne er skalert ned som en liten "by" bestående av ni "hus" eller bokser som står ved siden av hverandre og oppå hverandre. Disse er bundet sammen med lyse åpninger i glass. På den måten brytes eksteriøret ned og byggene med gaten og torget utenfor fremstår som et hyggelig og intimt sted samtidig som at byggene innvendig er et samlet stort, moderne og effektivt kontorbygg. Byggetid beregnes fra februar 2015 til oktoktober 2016.