Har kontroll med brann på gårdsbruk i Bø

Brannmannskapene er i ferd med å etterslukke i hovedhuset etter at en låvebrann kom ut av kontroll på et gårdstun i Bø i Telemark lørdag.

Brannvesenet fikk melding om brannen på et gårdsbruk i Bø i Telemark litt etter klokken 16 lørdag. Låven ble overtent og brannen var en periode ute av kontroll, mens brannmannskapene kjempet en desperat kamp for at ikke hovedhuset skulle gå til grunne. Ifølge Telemarksavisa er en tredel av hovedhuset skadd av flammene.

Like etter klokken 18 meldte politiet at brannmannskapene har kontroll med hovedhuset og at de har gått over til ettersluking. Låven derimot er nedbrent.

Operasjonsleder Gisle Småge i Telemark politidistrikt sier til Varden at åpne flammer, samt at det blåste en del gjorde slukningsarbeidet vanskelig. Det skal ikke ha vært personer inne i huset da brannen startet.

Gårdeieren, som var ved huset da det begynte å brenne, ble fraktet til sykehuset i ambulanse for en rutinemessig sjekk.

– Han ble ikke skadd, men er tatt hånd om av helsepersonell, sier politiets innsatsleder på stedet, Terje Karlsen til Varden.

– Det er mulig at han har pustet inn noe røyk i forbindelse med at han oppholdt seg i nærheten en god stund. Trolig gjorde han et forsøk på å slukke brannen selv, sier Småge.