Konsernsjef i Multiconsult, Christian Nørgaard Madsen.

Solid inntjening for Multiconsult

Multiconsult kan rapportere om et driftsresultat før avskrivninger for første kvartal på 79,7 millioner kroner.

Det skriver Multiconsult i en pressemelding torsdag.

Resultatet er, ifølge meldingen, omtrent på linje med tilsvarende kvartal i 2014, justert for en

arbeidsdag mindre i første kvartal i år, samt kostnader knyttet til børsnoteringen av selskapet tidligere i mai.

Konsernets netto driftsinntekter steg, ifølge meldingen, med 3,4 prosent, til 554,2 millioner kroner, hovedsakelig drevet av et høyere aktivitetsnivå innen forretningsområdene Samferdsel & Infrastruktur og Energi.

– Driften i første kvartal bar preg av solid prosjektgjennomføring og god kostnadskontroll, men vi har et forbedringspotensial når det gjelder debiteringsgraden, sier konsernsjef Christian Nørgaard Madsen i Multiconsult.

Ordreinngangen i kvartalet skal også ha vært god, heter det i pressemeldingen. Selskapet ble tildelt viktige kontrakter som Hydro Karmøys pilotprosjekt for aluminiumsproduksjon, intercity-strekningen mellom Råde og svenskegrensen, Kilden barnehage og Trondheim Torg. Konsernets ordrereserve ved utgangen av første kvartal var 1 620,1 millioner, hvilket utgjør en økning på 29 prosent i forhold til tilsvarende kvartal i fjor.

Konsernets netto kontantstrøm fra driften i første kvartal var 61,1 millioner kroner, og beskrives hovedsakelig som en konsekvens av kvartalets resultat.

Konsernets eiendeler per 31. mars verdsettes, ifølge meldingen, til 1.326,0 millioner kroner, og Multiconsult kan rapportere om en total egenkapital på 474,1 millioner kroner.

Bankinnskudd og kontanter utgjorde 504,6 millioner kroner. Summen av rentebærende gjeld og rentebærende eiendeler ved utgangen av første kvartal gav en netto rentebærende eiendel på 493,0 millioner kroner. I løpet av andre kvartal 2015 er det vedtatt og utbetalt et samlet utbytte på 276 millioner kroner.