Cat 307E blir ifølge Pon Equipment den Cat-maskinen som den norske importøren vil selge flest av neste år.

Dette blir volummodellen fra Cat

Den nye åtte-tonns beltegraveren 307E blir ifølge Pon Equipment AS den Cat-maskinen som vil selge best i Norge neste år.

Erik Sollerud, administrerende direktør i Pon Equipment AS.

Under åpningsdagen til Vei og Anlegg, ble den nye gravemaskinen vist frem for første gang i Europa, ifølge administrerende direktør Erik Sollerud i Pon Equipment AS.

– Vi regner med å selge flere av disse maskinene på messen for leveranse neste år, sa Sollerud på Pons pressekonferanse på Hellerudsletta.

Sikkerhet

Han la spesielt stor vekt på at Pon Equipment og Cat legger stor vekt på sikkerhet på arbeidsplassen til anleggsarbeidere.

– Vi er i en bransje hvor mye dreier seg om adferd og holdninger. Sikkerhet står i høysetet hos Cat, og det er viktig at kundene også forstår at sikkerhetsutstyr koster penger. Kundene må være villige til å betale for å få en sikrere arbeidsplass. Vi må skape en varig sikkerhetskultur, som igjen gir en sikker arbeidsdag og trygge arbeidsplasser for alle, sa Sollerud da han innledet pressekonferansen.

16 år med vekst

Pon Equipment AS kan se tilbake på 16 år med vekst – på disse årene har selskapet vokst fra 187 til 470 ansatte.

– Vi har endret oss fra å være et salgsorientert selskap med service i bakhånden, til å bli et løsningsorientert selskap på alle områder for kundene våre, fortsatte Sollerud.

Cat Grade Control

Cats datasystem Cat Grade Control leveres nå komplett på maskinene fra Cat-fabrikkene, det vil si alle grunnpakker for maskinstyring med data. I Norge skreddersyr firmaet Sitech datastyringen etter kundenes behov.

– En av de store investeringene vi har gjort de siste månedene er satsingen på Cat EMSolutions som består av webbasert tilgang til maskinenes lokasjon og produksjonsdata. Det dreier seg om å øke produktiviteten, og å minske kostnadene kundene har på maskinene, sa Sollerud. Han påpekte at driftsstans på maskiner kan forebygges ved alltid å ha oversikt over maskinens tilstand og bruk – samt å utføre periodisk vedlikehold og reparasjoner til rett tid.

Flytter til Berger

Etter 50 år i Brobekkveien i Oslo, flytter Pon Equipment om ikke lenge inn i nye lokaler på Berger i Akershus. Her skal det bygges 20.000 kvadratmeter med lokaler og blant annet et eget sveiseverksted.