Christian V. Dreyer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sterk prisvekst på boliger i april

Prisveksten i boligmarkedet var større enn forventet i april måned med en oppgang på 1,3 prosent fra måneden før, viser statistikk fra Eiendom Norge.

Korrigert for sesongvariasjoner var boligprisene i april opp 0,5 prosent fra måneden før. Sammenlignet med april i fjor var boligprisene 7,9 prosent høyere i april i år.

– Trenden er fortsatt prisvekst i boligmarkedet. Prisutviklingen i april var noe mer i overkant enn forventet. Vi forventet vekst, men ikke så mye, så det er helt klart at dette var en sterk prisvekst, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

Sterkest prisvekst i april var det i Drammen med 1,8 prosent. Prisveksten i Stavanger var lavest i landet med 0,4 prosent. I gjennomsnitt tok det 33 dager å få solgt en bolig i forrige måned, men det var store variasjoner. I Bergen tok det ti dager å selge en bolig, mens det i Sogn og Fjordane tar fire måneder.

Det var ved utgangen av april 14.000 boliger til salgs på Finn.no. Det er 5,2 prosent færre boliger enn på samme tid i fjor.

Dreyer legger til at utviklingen viser et mer moderat prisutviklingsnivå nå enn i fjor høst, men han betegner likevel prisveksten som sterk. Prognosen viser imidlertid at prisveksten vil dempes noe når flere boliger kommer på markedet fram mot sommeren.