Foto: Undervisningsbygg

Flerbrukshallen og Kultursalen på Grefsen er ferdigstilt!

I august 2014 flyttet elevene ved Grefsen 1-7 inn i en utvidet og totalrehabilitert skole, og i januar 2015 er også en tilhørende flerbrukshall med kultursal ferdigstilt.

- Aktiviteten i bygget blir nok ikke akkurat passiv, men selve bygget er oppført i passivhusstandard og er av miljømessig høy kvalitet, forteller Steen Blach Sørensen, prosjektleder i Undervisningsbygg.

Flerbrukshallen er oppført på det som tidligere har vært en grusbane, med et totalareal på 2.300 kvadratmeter. I tillegg til selve hallen er også en egen kultursal inkludert i bygget.

- Hallen er tilpasset de fleste idretter, og det kommer til å være aktivitet både fra skolen på dagtid og lokalidretten på kveldstid og i helgene. På utsiden er det i tillegg etablert en ny kunstgressbane for fotball – her har det allerede vært mye aktivitet, forklarer Thomas Gillgren, assisterende prosjektleder.

Flerbrukshallen har tatt omtrent ett år å bygge, og strekker seg over to plan med moderne garderober, kultursal og spilleflate i første, samt tribuner og teknisk rom i andre. Hallen kan deles opp i tre flater, med en spilleflate på totalt 44 ganger 23 meter.

Nybygget ble offisielt åpnet fredag 9. januar, der hele skolen var på plass for å feire og endelig ta hallen i bruk. Blant høydepunktene var en innebandykamp mellom elever og lærere, i tillegg til takketaler samt blomster og ros til entreprenøren HENT AS, Utdanningsetaten og Undervisningsbygg.

- Det som var skikkelig moro, og en fantastisk opplevelse for en gammel ringrev, var at mange av barna helt spontant kom og ga meg en klem med et «tusen takk for en fantastisk hall» da seremonien var over, avslutter Blach Sørensen.