Her bygges det ny ishall på Vinterbro i Akershus.

Menighet trakk spillemiddelsøknad

Vinterbro AS trakk trakk tirsdag sin søknad om spillemidler i forbindelse med bygging av den nye ishallen på Vinterbro.

Byggeindustrien har de siste ukene jobbet med en artikkel om spillemiddelsøknaden til Vinterbro AS i forbindelse med bygging av en ny ishall på Vinterbro i Ås. Det er idrettslaget Breivoll Sportsklubb Ishockey og stiftelsen Green Tree Foundation, begge knyttet til Brunstad Kristelige Menighet, menigheten er på folkemunne kjent som Smiths venner, som sto bak søknaden.

Tidligere i år bevilget Kulturdepartementet fire millioner kroner til prosjektet i såkalte programmidler. Tildelingen av disse midlene betinget at de fikk godkjent sin søknad om ordinære spillemidler.

Denne søknaden har i lang tid vært til behandling i Akershus fylkeskommune, og oppe til diskusjon i Akershus idrettskrets og Kulturdepartementet. Det knyttet seg blant annet spørsmål til vedtektene til Breivoll Sportsklubb Ishockey og den Brunstad-drevne paraplyorganisasjonen over denne igjen.

Tirsdag meldte utbygger Vinterbro AS til fylkeskommunen at de trekker sin søknad om offentlige midler.

– Vi mottok i dag et brev hvor Vinterbro AS melder at de vil trekke sin søknad om spillemidler, sier Torgeir Berg i Akershus Fylkeskommune til Byggeindustrien.