Oslo kommune er en av finalistene i kåringen "Ikke for enhver pris".

Finalister til pris for etisk handel

Torsdag kåres vinneren av årets "Ikke for enhver pris”. Her er finalistene.

Prisen "Ikke for enhver pris" skal fremme etiske aspekter ved innkjøp i offentlig sektor. I år deler KLP ut prisen for femte gang, og det skjer på torsdag under Difis årlige anskaffelseskonferanse i Oslo. KLP sponser prisen, som deles ut i samarbeid med Initiativ for etisk handel og Difi.

Prisen deles ut til en person eller en organisasjon i offentlig sektor som på særskilt måte har arbeidet for å fremme etiske aspekter i leverandørkjeden. Personen eller organisasjonen skal ha iverksatt eller oppnådd noe som andre kan lære av og som kan etterfølges.

Årets finalister er:

Oslo kommune

- Oslo kommune arbeider strukturert og målrettet med å bekjempe og forhindre korrupsjon, svart arbeid og sosial dumping i forbindelse med kommunens anskaffelseskontrakter. Et eksempel er arbeidet med å begrense antall underleverandører som tillates i bygge- og renovasjonsprosjekter.

- Kommunen arbeider risikobasert, og stiller strenge krav til leverandørene i anskaffelseskontraktene.

Helseforetakenes innkjøpsservice AS (HINAS)

- HINAS er en pådriver for etisk handel og har integrert etiske aspekter i anskaffelsesprosessen. De jobber systematisk med tematikken og har siden 2010 satt etiske kontraktskrav i alle vareanskaffelser.

- HINAS har igangsatt et omfattende opplæringsprogram i etisk handel i egen organisasjon.

- HINAS har vært en viktig bidragsyter i videreutviklingen av etiske kvalifikasjonskrav, og har i 2014 anvendt et slikt krav i flere anskaffelser.

Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU)

- NTNU kan vise til solid lederforankring og et sterkt engasjement for etisk handel. Det siste skyldes ikke minst en "etisk ildsjel" i organisasjonen.

- NTNU har, tross "nybegynnerstatus", tatt flere store og viktige skritt, og endret anskaffelsespraksis.

- NTNU har tatt initiativ til samarbeid om etisk handel mellom universitetene i Norge, og jobber også tett med leverandørene.