Foto: If Skadeforsikring

To av tre mangler brannoversikt

Hele to av tre huseiere har ingen nedtegnet fortegnelse over verdiene i boligen i tilfelle brann.

Det skriver If Skadeforsikring i en pressemelding på nettsiden mynewsdesk.com.

Brenner huset ned til grunnen, vil dårlig oversikt gjøre innkjøpsjobben vanskeligere når alt må handles inn på nytt, advarer forsikringsselskapet i meldingen.

Nyttige lister

Hver tiende huseier har derimot laget en komplett fortegnelse over verdier som for eksempel møbler, verdisaker, klær, elektronikk og sportsutstyr. Det går fram av Ifs Boligundersøkelse 2014, en landsomfattende spørreundersøkelse gjennomført av TNS Gallup.

– Dessverre må våre skadeinspektører ofte sette seg sammen med de som er rammet av brann for å rekonstruere etter hukommelsen hva som er gått tapt, sier kommunikasjonsrådgiver Sigmund Clementz i If.

– For å få en best mulig oversikt, forsøker familiemedlemmene hver for seg å huske hva som fantes i boligen – rom for rom. Arbeidet ville vært langt lettere med lister, fotografier eller videoopptak, sier Clementz.

2.800 boligbranner

I fjor var det over 2.800 branner i boliger her i landet, viser statistikk fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.

If anbefaler alle å fotografere eller videofilme innboet sitt. Foto og film er, ifølge pressemeldingen, til stor hjelp ved utfylling av en eventuell skademelding, og når man skal ut for å kjøpe nye eiendeler. Bilder og videofiler bør oppbevares elektronisk hos en anerkjent nettlagringstjeneste, skriver If. Skulle noe skje med huset, finnes oversikten trygt lagret i skylageret.