Styret i Helse Sør-Øst RHF har ikke finansielt handlingsrom til å starte byggingen av nytt Innlandsykehus før 2022 (illustrasjonsfoto: Salt Studios/Helse Midt-Norge).

Byggestart for nytt Innlandssykehus tidligst 2022

Styret i Helse Sør-Øst RHF godkjenner oppstart av idéfase ved Sykehuset Innlandet, men påpeker samtidig at det ikke vil være finansielt handlingsrom til å iverksette et større sykehusprosjekt på Innlandet før tidligst i 2022.

Helse Sør-Øst RHF melder på sin internettside at idéfasen skal synliggjøre mulige løsninger for å dekke det framtidige behovet for sykehustjenester i helseforetakets opptaksområde.

En idéfase skal også avklare hvilke løsninger som er ”liv laga”, noe som betyr at de er oppfyller de overordnede målene som gjelder for helseforetaket.

I henhold til vedtaket i styresaken er byggeprosjektet ved Sykehuset Innlandet HF gitt prioritet etter nytt sykehus i Buskerud, og videreføring fra idéfase til konseptfase skjer når det er finansielt handlingsrom for det. Styret i Helse Sør-Øst RHF påpeker at det ikke vil være finansielt handlingsom i Helse Sør-Øst til å iverksette et større sykehusprosjekt i Sykehuset Innlandet før tidligst i 2022.


Styret i Helse Sør-Øst RHF sier i sitt vedtak at videre framdrift må vurderes i forhold til realistiske investeringsplaner og anslår at konseptfasen tidligst kan starte i 2017.

Styret viser også til at planarbeidet i Sykehuset Innlandet må ta opp i seg de føringer som vil bli lagt som et resultat av det pågående arbeidet med aktivitet og kapasitetsbehov i Helse Sør-Øst. Videre mener styret at det vil være naturlig at det også ses mot den nasjonale helse- og sykehusplanen når den er klar.