Peter Nørøxe (tv.) og Henrik Bendz i HD Arkitekter DK.

Norske arkitekter etablerer seg i Danmark

HD Arkitekter åpner kontorer i København.

- Ekspansjonen er en direkte konsekvens av stigende interesse blant boligutviklere for å komme inn på et marked i oppsving. Etableringen av kontoret gir gode muligheter for å utnytte potensialet som ligger i oppgangen for dansk boligbygging, skriver selskapet i en pressemelding.

Arkitektkontoret har gjennom to år hatt et tett samarbeid med et dansk kontor, og etableringen skjer nå som en naturlig forlengelse av dette.

- Etableringen gir HD Arkitekter mulighet for å tilby et bredere spekter av konsulentytelser for norske utviklere som ser potensialet i det danske markedet, sier arkitekt og partner Peter Nørøxe.

- Den danske optimismen avspeiler seg nå i en stigende forbrukertillit, et økende privatforbruk og høyere boligpriser. Nivået er på vei tilbake etter en finanskrise som rammet Danmark særlig hardt. Vi ser nå et marked hvor etterspørselen igjen er større enn tilbudet, samtidig som at byggekostnadene er vesentlig lavere enn i Norge, legger han til.

I dag kan HD Arkitekter DK gjennomføre selvstendige by- og boligoppgaver i både stor og liten skala, i tillegg til egne utviklingsprosjekter.

Blant de viktigste oppgavene for tiden er utbygging og energieffektivisering av en eksisterende boligeiendom på Nørrebro i København, samt konvertering av en industrieiendom på Amager.

Det nye kontoret har adresse sentralt i København, og Peter Nørøxe vil sammen med daglig leder av filialen, arkitekt Henrik Bendz, tre inn i ledelsen av HD Arkitekter DK.