Larsen gir seg som Ramirent-sjef

Bjørn Larsen har gitt seg som sjef i den norske delen av Ramirent, men fortsetter i en annen stilling i det finske utleiekonsernet.

Larsen gikk av som norsk direktør 14. august, og konsernsjef Magnus Rosén overtar rollen midlertidig.

Larsen har jobbet i Ramirent siden 2011 da han overtok som sjef i selskapet.

- Endringer i roller skjer som følge av forskjellige oppfatninger knyttet til strategi. Jeg går nå over i ny stilling på konsernnivå som Vice President, Business Development, med rapporteringslinje til konsernsjef som tidligere, sier Larsen i en kommentar til Byggeindustrien.

Han legger til at han gleder seg til å ta fatt på nye oppgaver I konsernet basert på erfaringene fra den norske virksomheten. Blant annet knyttet til utvikling av felles forretningsplattform, implementering av nytt ERP system og øvrig effektivisering og restrukturering, så vel som oppkjøp.

- Jeg benytter anledningen til å takke samtlige medarbeidere i den norske organisasjonen for lojalitet og fremragende innsatsvilje på utfordrende endringsagendaer de siste årene, legger han til.

Samtidig understreker han at han tror Ramirent er godt rustet til å befeste sin posisjon som markedsleder i Norge.

– Selv om Bjørn fortsatt vil fungere som en rådgiver i Ramirent vil jeg benytte anledningen til å takke ham for hans verdifulle innsats som sjef i vår norske virksomhet. De siste tre årene har Bjørn jobbet hardt for å implementere en felles Ramirent-plattform og restrukturering i Norge for å skape bedre gruppesynergier og effektivitet, skriver Rosén i en pressemelding.