Johanne Borthne (36) og Vilhelm Christensen (30) i arkitektselskapet Superunion. fikk Anders Jahres pris for yngre kunstnere.

Arkitekter fikk Anders Jahres pris for yngre kunstnere

Anders Jahres pris for yngre kunstnere går arkitektene Johanne Borthne og Vilhelm Christensen og  ballettdanseren Grete Sofie Borud Nybakken.

- Som unge arkitekter er det utrolig motiverende å motta denne prestisjefulle prisen, både som faglig anerkjennelse for vårt arbeid og som økonomisk støtte for videre utvikling.

Det sier Johanne Borthne (36) og Vilhelm Christensen (30) i arkitektselskapet Superunion. De har blant annet jobbet med Kanye West og har vunnet en rekke arkitektkonkurranser, blant annet for nye Asker Torg og Ruten i Sandnes i samarbeid med Space Group.

I 2012 ble deres kontor nominert til Norsk Forms pris for unge arkitekter og Iakov Chernikhov International Prize. Nylig ble deres arkitektkontor også inkludert på det ledende design- og livsstilsmagasinet Wallpapers liste over de 20 mest talentfulle arkitektkontorene i verden, som det eneste fra Skandinavia. Arkitektparet får prisen etter forslag fra hovedprisvinner og arkitekt Kristin Jarmund.

Den andre prisen for yngre kunstnere tildeles Grete Sofie Borud Nybakken (22), fremadstormende danser i Nasjonalballetten ved Den Norske Opera & Ballett.

Vinnerne er utpekt av hovedprisvinnerne av Anders Jahres Kulturpris 2014, Kari Nissen Brodtkorb og Kristin Jarmund, i samråd med prisutvalget i Anders Jahres Humanitære Stiftelse. Prisene, som er på 100.000 kroner hver, blir overrakt ved en høytidelighet i Universitetets Aula i Oslo den 4. september.