Snøscooterforslag ute på høring

Regjeringens lovforslag om å la kommunene tillate motorisert ferdsel i utmark ble sendt ut på høring fredag. Blekket på høringsbrevet var knapt tørt før de første protestene kom.

Lovforslaget kommer kort tid etter at Sivilombudsmannen konkluderte med at en prøveordning hvor kommunene bestemte reglene for snøscooterkjøring, var ulovlig.

Prøveordningen ble stanset i midten av juni, og regjeringen ved miljøminister Tine Sundtoft (H) varslet samtidig ekspressbehandling for å komme fram til et lovforslag. Nå er forslaget klart, og styreleder Berit Kjøll i Den Norske Turistforening er blant dem som reagerer, både på innholdet og prosessen.

– Dette hastverksarbeidet vil føre til at vi får en svak lov, og vi etterlyser klare, nasjonale føringer. En slik lov vil føre til at friluftslivet og det norske folk taper stort, sier Kjøll i en pressemelding.

Sundtoft mener derimot at «forslaget som nå går ut på høring sikrer god balanse mellom hensynet til natur og friluftsliv og hensynet til lokalt selvstyre». (©NTB)