Norske arkitekter vant første runde om nytt H.C. Andersen-senter

Norske Transborder har sammen med et arkitektfirma fra Basel og London vunnet første runde i en idékonkurranse om et nytt H.C. Andersen-eventyrhus i Odense.

Juryen fikk inn hele 475 forslag fra 57 forskjellige land. Det har aldri tidligere vært så stor interesse for en arkitektkonkurranse i Danmark. Tre likestilte vinnere ble offentliggjort i Odense onsdag formiddag.

– Det har vært stor interesse for denne konkurransen, så da er det ekstra hyggelig å få en førstepremie, sier Øystein Bø i Transborder Studio til NTB.

Han er usikker på hva som nå skjer videre.

– Juryen har åpnet for en finalerunde der vinnerbidragene blir invitert til å delta i en lukket konkurranse. Men før det skal forslagene evalueres videre. Uansett blir det nok flere runder før museet blir realisert, sier Rø.

Eventyrhuset er en utvidelse av dagens H.C. Andersen Museum. Ifølge Fyens Stiftstidende skal det nye museet stå ferdig tidligst i 2018.

Transborder Studios vinnerforslag er bygd rundt en lukket hage, og deler av museet er lagt under bakken. I tillegg til ære får de norske vinnerarkitektene, som har bestått av Espen Røyseland og Fredrikke Frølich i tillegg til Rø, 20.000 euro.