"Powerhouse" for SINTEFs ansatte i Oslo?

SINTEF er i gang med en studie der man ønsker å se på mulighetene for å oppgradere bygningsmassen i Forskningsveien 1 og 3 i Oslo til Powerhouse eller plussenergibygg.

– SINTEFs visjon er Teknologi for et bedre samfunn. Med verdiene ærlighet, raushet, mot og samhold skal vi bevege oss mot et bedre samfunn. I tillegg er vi et forskningskonsern som skal ligge i front og som bør vise dette gjennom handling, sier instituttleder Hanne Rønneberg.

Med dette som utgangspunktet har SINTEF Byggforsk tatt initiativ til å se på mulighetene for å oppgradere bygningsmassen i Oslo til såkalte Powerhouse eller plussenergibygg. I går gikk startskuddet hvor SINTEF inviterte til en workshop med Powerhousegruppen for å vurdere realistiske ambisjonsnivåer for en oppgradering av byggene i Forskningsveien. Målet med dagen var å finne ut om ett eller flere av byggene egner seg for en oppgradering til Powerhouse-nivå.

Basert på metodikk utviklet gjennom Powerhouse på Kjørbo i Bærum og Brattørkaia i Trondheim, endevendte 17 representanter fra SINTEF, Treteknisk Institutt og Powerhousegruppen bygningsmassen i jakt på de gode løsningene. Dette resulterte i mange gode diskusjoner og forslag.

– Dette er en kjempespennende mulighet både for SINTEF som forskningskonsern og for våre ansatte, sier Rønneberg.

Resultatene fra mulighetsstudien blir lagt frem for SINTEFs konsernledelse etter påske. Rapporten fra Powerhouse-samarbeidet vil angi hvilke ambisjoner som er realistiske for bygningsmassen, og legge grunnlag for videre utredningsbehov.