Ullevaal et økonomisk fort

Publikum uteblir, men Ullevaal stadion er snart ferdig utbygd. Nasjonalarenaen bringer viktige kroner inn i Norges Fotballforbunds pengebinge.

– Siden forrige ting har vi fullført nasjonalanlegget vårt. Det er vårt hjem og fremste arena, men det er også vårt administrative sentrum og fremste felles møteplass, sa fotballpresident Yngve Hallén under fredagens forbundsting i Lillestrøm.

Store deler av norsk idrett leier seg inn på Ullevaal stadion.

– Utbyggingen som blir ferdigstilt i disse dager har samlet mer av norsk idrett her. Den største muskelen i Idretts-Norge er fotballforbundet, derfor står vi også for størstedelen av bygningsmassen, sa presidenten.

Han kunne fortelle at NFFs datterselskaper har over 17 millioner kroner i leieinntekter fra idrettsforbundet og andre særforbund. Resten av idretten kjøper tjenester for 5 millioner kroner.

– Nasjonalanlegget gir oss god økonomi rundt våre herrelandskamper og cupfinalene, og det sikrer god samhandling på markedssiden vår mellom bredde og topp. Foruten medieavtalene er det vår sterkeste økonomiske muskel, påpekte Hallén.

Her kan du lese Byggeindustriens prosjektomtale