Konsernsjef Sverre Thornes. Foto: KLP

Historisk godt år for KLP

KLP kan vise til gode resultater for 2013, med god avkastning, lave kostnader og stor tilflytting av nye kunder.

For femte år på rad har KLP den beste verdijusterte avkastningen av selskapene som konkurrerer i det offentlige tjenestepensjonsmarkedet, skriver livsforsikringsselskapet i en pressemeldingtorsdag.

Verdijustert og bokført avkastning i 2013 endte på henholdsvis 6,7 og 6,4 prosent. Aksjer, eiendom og hold-til-forfall obligasjoner var de viktigste bidragsyterne til den gode avkastningen, heter det i pressemeldingen.

– For ansatte i offentlig sektor og våre kunder er det viktig å vise at vi tar godt vare på pensjonsmidlene gjennom å levere gode resultater, sier konsernsjef Sverre Thornes i KLP.

Forventet levealder i befolkningen øker. Det innebærer at pensjonene skal utbetales over lengre tid og medfører behov for å styrke premiereserven. Alle forsikringsselskapene vil derfor benytte en stor andel av overskuddet til å styrke reservene.

– Det er veldig gledelig å kunne konstatere at vi har så gode resultater i 2013 at vi gjør oss ferdig med å styrke vår premiereserve for å møte den positive utviklingen som ligger i at folk lever stadig lenger, sier Thornes.

KLP har, ifølge pressemeldingen, god soliditet. Ved utgangen av 2013 hadde KLP en total soliditetskapital på 46,5 milliarder kroner, som tilsvarer 16,1 prosent av forsikringsfond med rentegaranti. Soliditetskapitalen økte med 2,4 milliarder kroner i 2013.

KLP-konsernet hadde ved utgangen av 2013 en forvaltningskapital på 369,8 milliarder kroner, mens livselskapet hadde en forvaltningskapital på 339,6 milliarder kroner.

Les hele pressemeldingen her.