De nye 10,8 V skrutrekkerne fra Bosch med EC-teknologi gir 30 prosent lengre driftstid pr batterioppladning. (Foto: Svanhild Blakstad)

Nye børsteløse proffverktøy fra Bosch

Med de nye, børsteløse borskrutrekkerne fra Bosch kan man komme til på trangere steder, skru skruer raskere og jobbe 30 prosent lenger.

Bosch lanserer nå tre nye, batteridrevne proffverktøy med børsteløse EC-motorer som setter helt nye standarder for boring og skruing. Lanseringen omfatter den 18 volts gipsskrutrekkeren GSR 18 V-EC TE Professional samt to nye 10,8 V-maskiner: Borskrutrekkeren GSR 10,8 V-EC Professional og skrutrekkeren GSR 10,8 V-EC HX Professional.

10,8 volt-skrutrekkere får børsteløs EC-teknologi

GSR 10,8 V-EC Professional og GSR 10,8 V-EC HX Professional har universalbitsfeste, veier henholdsvis 0,9 og 0,7 kg og er 163 og 135 mm lange. Det gjør dem til de letteste og korteste skrumaskinene i sin klasse, lettere å håndtere og enklere å komme til på trange steder.

EC-motoren gir dessuten dobbelt så lang levetid som konvensjonelle verktøy med DC-motorer.

Begge modeller kan kjøre med opptil 1300 omdreininger i minuttet med et mykt moment på opptil 20 Nm. Skrumaskinene med EC-teknologier allsidige og kan skru i så vel tre som plast og metall. Med GSR 10,8 V-EC Professional kan du dessuten bore hull opptil 10 mm i diameter i stål og opp til hele 30 mm i tre. Med EC-teknologien og 2,0 Ah-batteriet er det mulig å skru opptil 770 skruer på 4x40 mm i mykt tre på én enkelt batteriopplading og dermed rekke å gjøre mye mer arbeid på kortere tid.

Første batteridrevne gipsskrutrekker i Dynamics-serien

GSR 18 V-EC TE Professional er den første batteridrevne gipsskrutrekker i Bosch Dynamics-serien. Med et 4,0 Ah-batteri kan gipsskrutrekkeren på én enkelt batterioppladning skru opptil 3400 skruer med en diameter på 3,5 mm og lengde på 35 mm i gipsplater montert på metalprofiler. Med en topp hastighet på 4200 omdreininger per minutt gjør GSR 18 V-EC TE Professional jobben raskere.

Den lette gipsskrutrekkeren GSR 18 V-EC TE veier kun 1,6 kg inkludert 4,0 Ah-batterier og er bare 207 mm lang - den korteste i 18 V-klassen. Den justerbare dybdestopp-mekanismen sikrer en presis skruhøyde selv ved høyeste hastighet. Låsbar hastighet gjør også arbeidet mindre slitsomt.

Alle de tre batteridrevne maskinene er tilgjengelig hos forhandlere som fører profesjonelt verktøy.