Illustrasjon: Team T AS

HENT fikk Oslo Lufthavn-kontrakt

HENT signerte 2. desember 2013 en avtale med Oslo Lufthavn som oppdragsgiver på entreprise " T-72233 Innvendige bygningsarbeider sentralbygg vest".

Den vil etter planen ha oppstart våren 2014 og avsluttes høsten 2016.

Sentralbygning Vest er en utvidelse av eksisterende terminal på Gardermoen med 52.000 m2. Tidligere har delentreprisene som omhandler grunn, bæresystem, yttervegg, takkonstruksjon og de tekniske fagene blitt utlyst og kontrahert.

"T-72233 Innvendige bygningsarbeider sentralbygg vest" omhandler alle innvendig bygningsmessige fag. Hoveddelen av arbeidene er himling, tømmer, glass og alu, innvendig metalkledning, flis, murte vegger og smedarbeider.

I tillegg skal det utføres rivning og omgjøring rundt eksisterende jernbanestasjon. Denne ombyggingen vil foregå som et eget prosjekt i prosjektet, da det her vil være nær kontakt mellom Jernbaneverket, byggherre og utførende entreprenør. Denne entreprisen vil ha stort fokus på "finish" og resultatet vil være godt synlig for alle reisende når bygget skal tas i bruk etter overlevering.

- Med denne entreprisen er HENT fornøyd med igjen å få ta del i arbeidene ved landets hovedflyplass. Dette er et komplekst prosjekt med flyplass i drift samt mange andre entrepriser å forholde seg til, hvor HENTs arbeidsmetodikk vil sørge for at vi lykkes mot kunde og samarbeidspartnere, skriver entreprenøren i en melding.