Roar Smelhus Årets Ildsjel i RIF

Roar Smelhus fra Hjellnes Consult får RIF-prisen Årets Ildsjel: – Han har utmerket seg som en leder som evner å løfte blikket og være en pådriver for forbedringer av byggeprosesser.

Det sa administrerende direktør Liv Kari Skudal Hansteen i Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) da hun delte ut prisen på RIFs høstmøte 19. november.

– Han har utmerket seg som initiativrik og hardtarbeidende leder for RIF ekspertgruppe tekniske installasjoner, understreker Hansteen.

Utadvendt og framtidsrettet
Smelhus har samlet medlemmene i gruppen om et felles mål: Bedre samspill i totalentrepriser, med fokus på tekniske installasjoner.

– Dette er utadvendt mot resten av BAE-næringen, og fremtidsrettet i forhold til stadig økende behov for lavere energibruk i bygninger, poengterer Hansteen. Foruten Hjellnes er Norconsult, Multiconsult, Cowi, Rambøll, Sweco, ÅF og ECT med i gruppen. RIF vektlegger også at Årets Ildsjel og ekspertgruppen har synliggjort utfordringene for næringen i media, og overfor andre bransjeorganisasjoner, på en svært konstruktiv måte.

Brenner for bransjen
– Dette var en hyggelig anerkjennelse. Jeg bryr meg ikke bare om Hjellnes Consult, men også om bransjen og RIF, sier Roar Smelhus. Han er opptatt av å jobbe for næringen, blant annet i forhold til rekruttering.

– Jeg vil at bransjen vår skal bli mer attraktiv, og derfor er det positivt med initiativ som Bygg21 og BA2015. Det er på tide at bransjen tar noen grep, og jeg føler at jeg kan påvirke på en annen måte gjennom RIF, sier Smelhus.

Forme i riktig retning
Han er også sterkt faglig engasjert på bransjens vegne. Smelhus har bakgrunn fra VVS og energi, og trives med å jobbe med de temaene.

– Her skjer det enormt mye spennende nå. Passivhus, nullhus og plusshus er temaer jeg brenner for og som vi både har referanseprosjekter på allerede og jobber med internt. I Hjellnes Consult jobber jeg med forretningsutvikling knyttet til nye områder. Jeg ønsker å være med og forme bransjen i riktig retning, understreker Smelhus.

– Sentral lagspiller
– I Hjellnes Consult er vi veldig stolte og glade for at vi har Roar Smelhus med på laget vårt, sier administrerende direktør Geir Knudsen, og legger til at Smelhus over mange år har utvist et forbilledlig engasjement og interesse for bedriften og bransjen.

– Han har vært og er en sentral lagspiller i den sterke utviklingen som bedriften har vært gjennom de siste årene, understreker Knudsen.