Bygger bibliotek etter 30 års venting

Når Grimstad feier 200-årsjubileum i 2016, er målet at det skal gjøres rundt et nytt bibliotek. Biblioteket har vært planlagt i 30 år, men først nå går formannskapet i kommunen inn for prosjektet.

Torsdag besluttet formannskapet i Grimstad at rådmannen nå skal i gang med forhandlinger med sikte på å selge Rosslands hus vis-à-vis Grimstad rådhus, til utbygger BRG og Helge Reme. Tanken er at det nye politihuset skal ligge i dette området, som i dag huser kommunale kontorer, skriver Agderposten på sine nettsider.

Samtidig skal kommunen også forhandle med BRG og Helge Reme om å kjøpe eller leie post- og politihuset, som Reme i dag eier. Ønsket fra formannskapets side er å etablere nytt bibliotek her.

– Det har vært planlagt bibliotek i Grimstad i 30 år. Det har kommet mange vedtak om å bygge nytt bibliotek i byen, på ulike steder, uten at man har kommet noe videre. Med dette vedtaket håper vi nå at vi endelig skal få realisert nytt bibliotek i Grimstad, sier kommunalsjef Åge Løsnesløkken til Agderposten.

– På den ene siden skal vi altså selge arealer til Helge Reme, slik at politiet flytter opp ved siden av brannvesenet. Da kan vi også få gjennomført den områdeplanen vi har laget for havneområdet, hvor det skal være park i området rundt den gamle rutebilstasjonen, sier Løsnesløkken.

– Samtidig har vi da fått tilbud fra Reme om å kjøpe eller leie post- og politigården, som de eier, og bygge nytt bibliotek der.