Brekke & Strand akustikk satser i Sverige

Brekke & Strand akustikk AS går utenfor Norges grenser og starter selskap i Sverige.

Navnet på det nye selskapet blir Brekke & Strand akustikk AB.

– Vi utvider og styrker oss innen energi- og industriakustikk med tre nye medarbeidere i Sverige som på denne måten markerer starten på vår satsning i Sverige, sier adm. direktør Ingjerd Aaraas.

Det svenske selskapet vil bli lokalisert i Göteborg.

Brekke & Strand akustikk ble i 2005 solgt til svenske Ingemansson Technology AB som igjen ble solgt videre til ÅF. I dag er Brekke & Strand eiet delvis av medarbeiderne (62 prosent) og delvis av HjellnesConsult (38 prosent).

– På denne reisen fikk vi mange gode venner innen fagområdet akustikk. Erfaringen fra denne tiden og de kontaktene som da ble gjort er nå bakgrunnen for at vi åpner kontor i Gøteborg. I Sverige har akustikere en sterkere tradisjon innen industri og da mer mot produktene, eksempelvis biler og maskiner. I tillegg har de kommet langt innen vindkraft og her har akustikere en viktig oppgave blant annet for å redusere samfunnsstøy. Det er først og fremst denne kompetansen som vi nå utvider med; tyngre måleteknikk og analyser innen energi og miljø, utdyper Aaraas.

Satsingen i Sverige markerer starten for Brekke & Strands første etablering utenfor Norges grenser.

– For oss er det betryggende at vi helt fra starten av har fått med oss en håndfull meget dyktige medarbeidere som kjenner det svenske markedet godt. Vår satsning i Sverige er også et viktig ledd i Brekke & Strands økede satsning innen områdene energi og miljø, legger Aaraas til.