Arveavgiften en håpløs innretning

De rødgrønne politikerne tviholder på arveavgiften. Nå har det heldigvis skjedd en viss utvikling, men fortsatt slår denne arveavgiften håpløst ut for mange mennesker. Familiebedrifter rammes også hardt ved generasjonsskifte. I tillegg rammes bedriftene av andre særnorske avgifter og krav som utenlandske selskap slipper.

Selvsagt er dette konkurransevridende. Norske bedrifter er bundet til masten.

Avisene presenterer nesten daglig tragiske eksempler når det gjelder arveavgift. Aftenposten skriver om Øystein Hammersland. 4. september i fjor døde Øysteins Hammerslands mor etter å ha kjempet i åtte år mot kreftsykdommen. Øystein var 18 år og hadde nettopp fullført videregående skole.

Mor og sønn bodde sammen i en leilighet på Hosle i Bærum. Moren, som var eneforsørger, etterlot seg blant annet en livsforsikring til en verdi av 615.000 kroner til sønnen.

Overraskelsen var derfor stor, da 19-åringen mottok en regning i posten fra Skatteetaten på 450.000 kroner.

Nå må han bruke bruke mesteparten av livsforsikringen til å betale arveavgift.

Vi synes dette er hjerteskjærende.

Man kan selvsagt kritisere skatteetaten, men de ansatte der følger loven (og det til punkt og prikke). Skal man slippe slike håpløse saker må man selvsagt gjøre noe med loven. I den totale sammenheng er inntektene fra arveavgiften mikroskopisk for staten. Men det er den ikke for dem som blir rammet.

Arveavgiften MÅ fjernes.

Les Aftenpostens reportasje her:

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/Oystein-19-fikk-en-regning-pa-arveavgift-pa-450000-kroner-7298781.html