Statsbygg har ferdigstilt nytt fengselsbygg

Tirsdag 3. september åpner justisminister Grete Faremo Statsbyggs nye aktivitetsbygg i Oslo fengsel. Prosjektet har en kostnadsramme på168,7 millioner kroner.

Statsbygg har ferdigstilt et aktivitetsbygg ved Oslo fengsel. Tirsdag 3. september foretar justisminister Grete Faremo den offisielle åpningen, skriver Statsbygg i en pressemelding.

Aktivitetsbygget ligger inne på fengselsområdet, mellom mottaks- og varetektsenheten "Bayern" og boenheten "Botsen".

- Utbyggingen har vært viktig for fengselet. Aktivitetsbygget inneholder en idrettshall med full håndballstørrelse, og det er fine musikk- og dramarom. I tillegg er det kjøkken, undervisning og butikk. Så her skulle det være mulig å aktivisere seg på mange måter. De innsatte skal drive en butikk hvor de selger varer til andre innsatte, uttaler prosjektleder Kristine Wangen i Statsbygg.

Prosjektet har bestått av flere deler, deriblant rehabilitering av Fyrhuset og første etasje på Fløy C, riving av Haugenstua, oppføring av Aktivitetsbygget og oppføring av en ringmur. Nybygget har et areal på 2.620 kvadratmeter, i tillegg har Statsbygg rehabilitert 1.500 kvadratmeter. Prosjektets kostnadsramme er 168,7 millioner kroner.

Tirsdag 3. september klokka 10 er det offisiell åpning med statsråd Grete Faremo. I markeringen deltar også regiondirektør Jon Sverre Bråthen i Kriminalomsorgen, fengselsleder Stig Storvik i Oslo fengsel og administrerende direktør Harald V. Nikolaisen i Statsbygg.

Aktivitetsbygget er oppført i mørk tegl etter ønske fra Riksantikvaren, for at det ikke skal virke dominerende med den øvrige bygningsmasse.

- Det har vært et godt samarbeid med Riksantikvaren, og vi har hatt flink arkitekt og en konstruktiv entreprenør. SHA-arbeidet har fungert slik det skal, og vi har ingen fraværsskader, sier Kristine Wangen.

Statsbygg har vært byggherre. Kruse Smith Entreprenør AS var entreprenør og Eileraas Arkitekter AS arkitekt.