Todalen har fått strømmen tilbake

Alle i Todalen har strøm etter at montører har klart å koble sammen strømledningene inn til bygda. Mandag kommer båtskyss på plass til den veiløse bygda.

De 325 innbyggerne i Todalen er isolert av et steinras som onsdag ødela den eneste veien inn til bygda. Raset ødela også kraftlinjen mellom Surnadal og Sunndal, og innbyggerne har de siste dagene kun fått strøm fra aggregater.

Fredag opplyser Surnadal kommuneat montører fra Svorka har klart å koble opp strøm og at ingen i bygda lenger har provisoriske strømløsninger.

Kommunen har fått mange tips til løsninger på problemene som har oppstått på grunn av raset og roser alle frivillige som har hjulpet til de siste dagene.

Eneste forbindelse med omverdenen er nå med båt for bygdas innbyggere. Kommunen er i gang med å bygge ut veien ned til kaia slik at den skal tåle all trafikken. De har også tatt kontakt med Forsvaret for å se om de kan finne en løsning på problemet med biltransport til og fra bygda fram til en midlertidig fergekai er på plass.

En båt er rekvirert for å kunne transportere folk til og fra bygda og vil fra mandag gå til faste rutetider.

Røde Kors er også i beredskap og vil stille med to personer i bygda fra mandag. (©NTB)