COWI kjøper Aquateam

COWI AS overtok 1. august 2013 aksjene i Aquateam – Norsk vannteknologisk senter. Nå varsler de ny offensiv mot petroleumsbransjen.

Firmaet skifter navn til Aquateam COWI AS. Det blir videreført som et heleid datterselskap, ledet av én av gründeren, Eilen A. Vik. Hun har vært i firmaet siden det ble etablert i 1984.

Aquateam har 27 medarbeidere og jobber med anvendt forskning og rådgiving knyttet til vannrelaterte miljøspørsmål.

Administrerende direktør i COWI, Terje Bygland Nikolaisen, er svært tilfreds med handelen. 

– Et nytt kjøp i tråd med vår vekststrategi, hvor vi får styrket kompetanse og kapasitet innen eksisterende tjenesteområder, samt mulighet til å utvikle nye, sier han i en pressemelding.

Egil Bøckmann, direktør for COWI Norges vanndivisjon, ser mange nye muligheter med Aquateams medarbeidere på laget.

–I tillegg til styrket spisskompetanse innen VA og miljøteknikk, åpner det seg nye markeder, spesielt innen petroleumsbransjen, hvor Aquateam har bred erfaring knyttet til kjemikalier, miljørisiko og vannresning. De har et stort nettverk av industrielle kunder, nasjonalt og internasjonalt, sier Bøckmann.

Aquateams leder Eilen A. Vik, ser også optimistisk på fremtiden.

–For å utnytte mulighetene i markedet og tilby våre medarbeidere nye utviklingsmuligheter, ønsket vi å bli en del av et større firma. COWIs profesjonelle organisasjon og ledelse, kompetanse og kapasitet, er midt i blinken. I tillegg til de synergiene Bøckmann nevner, ser jeg store muligheter innen VA og slamhåndtering, hvor vår forsknings-, utviklings- og driftsorienterte stab sammen med COWIs design- og bygningsorienterte stab, vil utvikle og tilby markedet helt unike tjenester, sier Vik.