Rekordhøyt boligsalg for Veidekke

Veidekke har så langt i 2013 solgt leiligheter for 2,2 milliarder.

- Vi har hatt stor suksess med en rekke nye salgsstarter i både Norge og Sverige siste kvartal, og vi har aldri tidligere hatt større omsetning på salg av leiligheter enn i 2. kvartal 2013, sier konsernsjef i Veidekke Arne Giske i en pressemelding.

Veidekkes eiendomsvirksomhet i Skandinavia solgte i 2. kvartal 2013 til sammen 304 boliger. Samlet salgsverdi i kvartalet var 1,43 milliarder kroner, og Veidekkes andel var 925 millioner kroner.

Boligsalget i 2. kvartal økte merkbart fra 1. kvartal, drevet av et høyt boligsalg i Sverige. Dette skyldes ifølge Veidekke at flere nye prosjekter ble lagt ut for salg, samtidig som det har vært godt salg i eksisterende prosjekter.

Blant annet har Veidekke startet salget av 97 leiligheter på første byggetrinn av Svea Fanfar i Stockholm. Her ble 60 prosent av boligene solgt i løpet av første salgsmåned til en verdi av ca 440 millioner norske kroner.

- Dette er ny rekord for Veidekke så kort tid etter salgsstart, og det er svært gledelig at vi nå begynner å se gode resultater av den solide tomtebanken vi har bygget opp i Sverige, sier Arne Giske.

Salget i Norge fortsetter å være stabilt høyt. I 2. kvartal har det vært vellykkede salgsstarter i flere av våre geografiske satsingsområder. Både i Trondheim, Sandnes, Lillestrøm og Oslo har vi lagt prosjekter ut for salg som er blitt godt mottatt av markedet.

Ved utgangen av kvartalet var det 1 664 enheter i produksjon, Veidekkes andel utgjorde 1 242. Salgsgraden i porteføljen er 76 prosent.