Lanserer komplett serie med modulærprodukter

Schneider Electric introduserer Acti 9, den første komplette serien med modulærprodukter med høy ytelse, som sømløst kan integreres i ethvert system for energiovervåking og energistyring.

Schneider Electric lanserer nå Acti 9, som ifølge leverandøren selv skal være det sikreste og mest effektive systemet av modulærprodukter for elektrisk distribusjon.

Acti 9 Smartlink er hjertet i systemet. Via Modbus grensesnittet formidles status på automatsikringer og jordfeilbrytere, styresignaler og status på kontaktorer, signaler fra energi- og kwh-målere, kalkulering av gjennomsnittelig energiforbruk og logging av driftstimer. Med færre kontroll- og styrekabler, ingen ekstra interface-releer og ferdig pre-fabrikerte kabler oppnår kundene store tidsbesparelser.

- I Schneider Electric har vi i mer enn fem generasjoner utviklet løsninger for elektrisk distribusjon, og vi jobber konstant for å videreutvikle raske, fleksible og sikre installasjoner. Over 20 nye patenter har gitt oss Acti 9, som er fremtidens serie med modulære produkter. Acti 9 gir installatører, tavlebyggere og systemintegratorer tilgang til innovative løsninger for energiovervåking og energistyring ned til den enkelte kurs, sier Hans-Ketil Andresen, salgsdirektør i Schneider Electric i en pressemelding.

Øker driftssikkerheten, reduserer driftskostnadene
Tidligere kunne det være utfordrende å integrere ferdige distribusjonstavler i løsninger for bygningsstyring. Det kunne være vanskelig og tidkrevende å strekke kabler for styring og kommunikasjon, i tillegg til elektriske ledninger. Slike løsninger er dessuten mer utsatt for feil.

- Schneider Electric så behovet for enkel og feilsikker installasjon og ytelse samt enkelt og risikofritt vedlikehold. Derfor har vi utviklet Acti 9 og kommunikasjonssystemet Smartlink for å være enkelt i bruk, tilkoblingsklart og enkelt å tilknytte ethvert byggadministrasjonssystem hvor kontrollfunksjonene enkelt tilpasses behovene. Det kombinerer grunnleggende styring med optimal beskyttelse. Med den robuste Modbus-kommunikasjonen kan Acti 9 tilpasses fremtidig utvikling, og bli en viktig del av strategien for å effektivisere energibruken, sier Kjell-Magne Nordnes, produktsjef for Acti 9 i Norge.

40 prosent tidsbesparelse ved styringskabling
Acti 9 har fleksibel og robust Modbus-kommunikasjon og pre-fabrikert kabling slik at det kan kobles til umiddelbart uten feiltilkoblinger. Acti 9 gir kundene 40 prosent tidsbesparelse ved styringskabling. Med data i sanntid fra distribusjonstavler og kurser, kan kundene finjustere spesifikke laster for å redusere kostnader, styre energiforbruket og planlegge vedlikehold. Acti 9 gir effektiv bygningsstyring og økt driftssikkerhet uten nedetid. Alle produktene er laget av 100 prosent resirkulerbare materialer, og kundene vil kunne innfri miljømessige sertifikasjoner og krav, både nå og i fremtiden.