Storkontrakt til Kruse Smith på Gardermoen

Oslo Lufthavn (OSL) har gitt fornyet tillit til Kruse Smith. Anleggsdivisjonen til entreprenøren fikk onsdag 5.juni beskjed om at OSL har til hensikt å tildele et større oppdrag i forbindelse med byggingen av Pir Nord på Gardermoen.

Kontraktsummen er på rundt 380 millioner eks. mva.

Oppdraget innebærer bygging av takkonstruksjoner og tak på cirka 18.000 m². I tillegg skal Kruse Smith bygge fasader, vinduer, ytterdører og porter. Kruse Smith får også ansvaret for riving og ombygging av hovedfasaden på den eksisterende terminalen.

­Gode erfaringer med OSL
Kruse Smith ble i september i fjor tildelt oppdraget med byggingen av takkonstruksjoner i limtre på den nye sentralbygningen. Dette oppdraget hadde en ramme på 105 millioner kroner.

- Vi har gode erfaringer med å samarbeide med OSLs byggherreorganisasjon. De er profesjonelle og setter krav, og vi har godt inntrykk av personene vi har møtt, sier Bjørn Velken, avdelingsleder for anleggsdivisjon Syd i Kruse Smith.

Krevende oppgave
Pir Nord blir 300 meter lang og får et totalareal på 63.000 m². Takkonstruksjonen på piren har fellestrekk med den nye sentralbygningen Kruse Smith bygger.

- Arbeidet med den nye piren på Gardermoen er et stort prosjekt for oss og en krevende oppgave å ta fatt på. Det er mange aktører involvert og det skal være full aktivitet på flyplassen under bygningsarbeidet. Men vi tror dette blir et godt prosjekt der vi kan spille godt på lag med de andre aktørene, sier Velken.

Det vil på det meste være godt over 100 fagarbeidere på jobben. Arbeidet med prosjektering og planlegging starter med det samme, mens byggingen starter i april 2014. Byggeprosjektet forventes å være ferdig i mai 2015.

- Vi er stolte og gleder oss til å ta fatt på denne oppgaven, sier Velken.

Dyktige trebyggere fra Åseral
En av grunnene til at Kruse Smith har fått dette oppdraget, er selskapets erfarne trebyggere som har base i Åseral i Vest Agder.

- På Gardermoen er det jo et stort fokus på tre i det visuelle. Det er helt klart på grunn av trebyggerkompetansen vi har i Åseral, at vi har fått disse oppdragene på OSL, avslutter Velken.