Glede på Tøyen for bydelspakke i bytte mot Munch

Tiltakene de er lovet, og ikke tapet av Munch-museet, sto i fokus da Tøyen-beboerne møttes til folkemøte om bydelens fremtid tirsdag.

Personalrommet på Tøyen skole var fylt til randen da det tirsdag ble avholdt folkemøte om Tøyens fremtid. Møtet ble tilfeldigvis arrangert samme dag som SV og Høyre offentliggjorde at de var blitt enige om å flytte Munch-museet på Tøyen til Bjøvika mot en stor satsing på bydelen.

Da SVs gruppeleder i Oslo bystyre, Marianne Borgen, presenterte listen med tiltak som et nytt vitensenter, skolesatsing, badeland og grønt lokk fra Tøyenbadet til Botanisk Hage ble hun stadig avbrutt av trampeklapp og jubel blant de frammøtte.

Det nystartede Tøyeninitativet, som sto bak møtet, sier de er svært positive til tiltakene.

– Vi er særlig positiv til det som står om satsing på skole og kultur, og til vitensenteret som skal komme. Samtidig er vi litt avventende, fordi det er blitt gitt mange løfter her som har blitt brutt tidligere, sier Elise Koppang Frøjd, en av initiativtakerne.

– Hva synes dere om at dere mister Munch-museet?

– Vi har følt at forslaget om å flytte museet har vært symptomatisk for hvordan Tøyen har blitt behandlet, at alt som er spennende blir tatt fra oss, mens problemene blir værende. Men med alt vi nå får igjen for flytting, så føles det annerledes, det føles som et politisk vendepunkt for Tøyen, sier Jens Aas-Hansen, en annen av initiativtakerne.