Positivt boligsalg for Veidekke

-Veidekke opplever fortsatt stor etterspørsel og godt boligmarked i Norge, og i tillegg er det positive tegn i markedet i Sverige, sier visekonsernsjef Arne Giske i Veidekke ASA.

Ifølge selskapet gir tallene fra første kvartal gir grunn til optimisme for boligsalget framover.

Veidekkes eiendomsvirksomhet i Skandinavia solgte i første kvartal 2013 til sammen 212 boliger. Veidekkes andel av dette var 163 boliger. Samlet salgsverdi var 785 millioner kroner, hvorav den relative andelen til Veidekke var 574 millioner kroner.

- Boligsalget går fortsatt svært godt i Norge. Flere av de store heleide prosjektene er i ferd med å bli sluttsolgt, noe som medfører et litt lavere boligsalg i Norge enn tilsvarende kvartal 2012. Samtidig fører en økende andel samarbeidsprosjekter til at Veidekkes andel av boligsalget går noe ned. Flere større prosjekter vil komme for salg i 2. og 3. kvartal. Dette gjelder både Oslo og flere av de andre store byene i Norge, sier visekonsernsjef i Veidekke ASA, Arne Giske i en pressemelding.

Veidekkes boligsalg i starten av 2013 gir også signaler om at aktiviteten er på vei opp i det svenske markedet. I første kvartal ble det solgt 72 boliger i Sverige, mot 53 i fjor.

- Endelig ser det ut til at det svenske markedet er i ferd med å ta seg opp igjen, spesielt i Stor-Stockholm. Vi har svært godt besøk på visningene, og det ser ut til at det tar kortere tid å komme frem til endelig salg. Også i Sverige vil flere prosjekter bli lagt ut for salg i tiden fremover, og vi gleder oss over tegn til økt optimisme, sier Arne Giske.

Ved utgangen av kvartalet var det 1 653 enheter i produksjon, Veidekkes andel utgjorde 1 239. Salgsgraden i porteføljen er på 80 prosent (Veidekkes andel).