Krav på 466 millioner etter Lunde-konkurs

Kravene i boet etter den personlige konkursen til Johannes Lunde (44) har vokst til 466,7 millioner kroner.

Bobestyrer Per T. Sekse oversendte fredag sin sluttinnberetning til Stavanger tingrett, og av denne går det fram at de samlede kravene mot Lunde er hele 182 millioner kroner høyere enn tidligere kjent, skriver Stavanger Aftenblad.

55 millioner av kravene er dekket inn gjennom salg av pantsatte eiendeler.
– Vi har solgt fire eiendommer og tre båter, opplyser Sekse til Dagens Næringsliv.

Han konstaterer at Lunde de siste par årene før konkursen hadde et usedvanlig høyt privat pengeforbruk. Det ble blant annet kjøpt luksuseiendommer og dyre biler lenge etter at varselslampene var begynt å lyse.

Rundt 60 av selskapene i Lunde Gruppen er konkurs og de foreløpige innberetningene viser at penger er blitt overført på kryss og tvers mellom dem, i mange tilfeller uten dokumentasjon.

Økokrim tok før jul i fjor ut tiltale mot Johannes Lunde og to av hans nære medarbeidere for grov økonomisk utroskap og underslag av drøyt 140 millioner kroner. DN har ikke lyktes med å få kommentar fra Lunde.

Torsdag ble det kjent at Lundes tidligere eiendomsselskap Vendere Eiendom saksøker revisorselskapet BDO for 108,4 millioner. Vendere Eiendom mener at BDO gjennom mangelfull revisjon har et ansvar for at urettmessig tapping av midler fra firmaet ikke ble oppdaget, og krever dette erstattet fra revisorselskapet. BDO avviser kravet. BDO-saken skal opp i Oslo tingrett mandag 4. mars.