Dæhlie fortsatte hogst etter at kommunen ba om full stans

Skihelten Bjørn Dæhlie hadde verken søkt om eller fått tillatelse for trefellingen i den gamle Jessheim-hagen. Likevel fortsatte trehogsten. Nå vil han bygge leiligheter.

Det gikk fort i svingene med Bjørn Dæhlie i skisporet. Nå kan det ha gått litt for fort i svingene i et planlagt byggeprosjekt på Jessheim også.

Ifølge Dagbladet kjøpte Bjørn Dæhlie den verneverdige eiendommen Storgata 3 på Jessheim den 1. januar i år.

Bare tre uker senere felte han alle grantrærne og bjørnetrærne på eiendommen uten å ha søkt om tillatelse på eiendommen.

Ifølge Romerikes blad, som først omtalte saken, er hagen den eldste på Jessheim. Felling av popler og bjørk er ikke tillatt ifølge reguleringsplanen for Jessheim sentrum.

Da kommunen ba ham stanse all hogst, skal Dæhlie ha svart at han ikke skulle felle mer. Men likevel ble resten av alle epletrærne på tomta hogd ned på morgenkvisten dagen etter.

Til Dagbladet sier Bjørn Dæhlie at han trodde kommunen viste til eiendommens 70 år gamle lindetrær da de ba ham stoppe hogsten.

– Jeg var ikke klar over at det var restriksjoner om felling av grantrær og bjørk. Situasjonen er den at jeg hogde ned grantrærne og bjørketrærne på eiendommen uten å søke om dette på forhånd, og det beklager jeg. Da kommunen sa at jeg ikke skulle felle flere store trær, trodde jeg det var lindetrærne de viste til, ikke epletrærne. Lindetrærne lot jeg stå, sier Dæhlie til avisen.

– Og når jeg først hadde maskinene der, ba jeg de ta epletrærne også. Det var rent praktisk siden maskinene stod der. I ettertid har jeg fått mye pepper for dette i lokal presse. Jeg har lagt meg flat og beklaget både muntlig og skriftlig, fortsetter han.

Nå planlegger å bygge leiligheter der epletrærne sto. Fra før av eier han nabobygget.

– Det jeg gjør i den nye planen er at jeg flytter attraksjonen eplehage og lager nytt atrium og tun. Jeg presenterte plantegningene for kommunen i går, og fikk nær sagt enstemmig applaus for forslaget, hevder han overfor Dagbladet og bedyrer at han har fått en lærepenge og at han angrer på hogsten av epletrærne.

– Jeg har fått en god lærepenge når det gjelder å snakke tettere med kommunen. Jeg skal passe på å søke og være forsiktig med å hogge trær. Men jeg er ferdig med tømmerhogst nå, sier han til Dagbladet.