Solid årsresultat for KLP

KLP kan vise til gode resultater for 2012. Nå ruster de seg for en fremtid der kundene lever lenger og pensjonsutgiftene øker.

En stor del av overskuddet fra 2012 vil KLP benytte til å styrke reservene. Årets resultat gir grunnlag for å overføre 2,3 milliarder kroner til kundenes premiefond og samtidig sette av 3,0 milliarder kroner til oppreservering for langt liv.

- KLP leverer et solid resultat for 2012. Så sterke tall gir overskudd som vil dekke en betydelig del av oppreserveringsbehovet som følger av at folk lever lenger, noe som vil være en stor fordel for våre kunder, sier Sverre Thornes i en pressemelding.

For fjerde år på rad har KLP den beste verdijusterte avkastningen av selskapene som konkurrerer i det offentlige tjenestepensjonsmarkedet.

Verdijustert og bokført avkastning i 2012 endte på henholdsvis 6,7 og 5,0 prosent. Aksjer, omløpsobligasjoner og eiendom er de viktigste bidragsyterne til den gode avkastningen.

- Vi har kunder og eiere som prioriterer soliditet og langsiktighet i kapitalforvaltningen. Dette gir oss et veldig godt utgangspunkt fremover. Til tross for tidvis urolige finansmarkeder og lavt rentenivå kan KLP vise til en meget god avkastning for 2012, sier konsernsjef Sverre Thornes.

KLP gjorde det meget godt i anbudskonkurransen sist høst. Fra nyttår har KLP fått 14 nye kommunekunder. I tillegg valgte de tre av KLP-kommunene som var på anbud å videreføre kundeforholdet i selskapet.

Fra årsskiftet får KLP derved en netto tilflytting av kundemidler på nær 6 milliarder kroner og 28.000 nye medlemmer i pensjonsordningen.

- Dette er KLPs beste flytteresultat på flere ti-år. Dette oppfatter vi som en anerkjennelse av KLP som en konkurransedyktig og kostnadseffektiv pensjonsleverandør, sier Thornes.

Ved utgangen av fjerde kvartal hadde KLP en total soliditetskapital på 44,1 milliarder kroner som tilsvarer 17,4 prosent av forsikringsfond, og der kursreguleringsfondet utgjorde 9,3 milliarder kroner. Soliditeten er sterk i forhold til myndighetenes krav.

KLP-konsernet hadde ved utgangen av 2012 en forvaltningskapital på 331,6 milliarder kroner, mens livselskapet hadde en forvaltningskapital på 299,6 milliarder kroner.

KLP viser for øvrig til selskapets kvartalsrapport for fjerde kvartal på www.klp.no