Teatergata 5 i Oslo blir bygget om

Statsbygg har fått i oppdrag av Fornyings-, administrasjons-, og kirkedepartementet å foreta en ombygging og innvendig oppussing av Teatergata 5, som er nærmeste nabo til Regjeringsbygg 6 (R6).

Prosjektet omfatter etablering av gode og effektive lokaler for Departementenes servicesenter, DSS. Tekniske anlegg blir fornyet og forsterket. Brannsikringsforhold og universell utforming skal ivaretas.

Gavlen mot Teatergata 3 (branntomten) blir gitt ny, isolert kledning. Statsbygg bygger også en ny utvendig branntrapp på nordsiden av bygget som vil gi rømningsvei via plassen foran R6.

Prosjektet gjennomføres med Håndverkskompaniet AS som entreprenør. Firmaet vil bruke branntomten som riggtomt, slik at den offentlige gaten og plassen foran R6 blir berørt så lite som mulig. All trafikk inn og ut fra byggeplass blir underlagt samme kjøretøykontroll som annen trafikk på området.

Arbeidet begynner med innvendig rydding og riving. Det vil bli brukt mobilkran til dette. Det vil senere bli satt opp utvendig stillas på nordsiden av bygningen. Det blir hovedtransportåre for mannskap, materialer og utstyr. Arbeidet startet i januar og skal være ferdig 1.oktober 2013.