Helse Midt-Norge skal investere en mrd i 2013

Helse Midt-Norge skal investere for over en milliard kroner i 2013, viser investeringsbudsjettet for helseregionen.

Styreleder Marthe Styve Holthe sier at regionen har store investeringsbehov i årene framover. Det betyr at helseforetakene må ha kostnadskontroll og sterkt fokus på forbedringsarbeid og omstilling i årene som kommer.

- Prognosen viser et resultatet for 2012 som gir grunn til optimisme. Helseforetakene behandler flere pasienter enn noen gang før og det pågår viktig forbedringsarbeid på en rekke områder som vil merkes av pasienten, sier styrelederen til Helse Midt-Norges nettsider.

Men selv om Helse Midt-Norge ligger an til et bedre resultat enn budsjett for 2012, påpeker Styve Holte at 2013 blir utfordrende.

- Vi må sette av mer penger i årene framover hvis vi skal ha økonomisk bæreevne slik at vi kan gjennomføre de investeringene vi ønsker å gjøre. Det gjelder både nytt sykehus i Møre og Romsdal, behovet for investeringer innen psykiatri ved St. Olavs Hospital og utviklingsplaner for flere av våre sykehus.

- Vi må også være i stand til å sikre bedre vedlikehold av bygningsmassen. I tillegg står regionen foran betydelige investeringer innen IKT og medisinsk teknisk utstyr. Alt dette skal komme pasientene i Midt-Norge til gode, sier styrelederen.

Her er oversikt over vedtatte investeringer for 2013:
Nye St Olavs Hospital: 425,2 mill.
HMS-tiltak (bygg): 112,5 mill.
IKT: 243,0 mill.
Medisinskteknisk utstyr: 202,6 mill.
Ombygging laboratorier 11,6 mill.
Oppgradering Ålesund Sjukehus: 11,9 mill.
Tiltak ved Molde Sjukehus: 35,2 mill.
Helikopterlandingsplasser: 5,0 mill.
Prehospitale tjeneste/ambulanser: 75,6 mill.