Ny tragisk arbeidsulykke

Så har vi fått en ny tragisk arbeidsulykke. Denne gang i anlegg. En 26 år gammel polakk døde av skadene han fikk da han ble begravet av jordmasser i en grøft i Asker. Nå jobber politi og Arbeidstilsynet med å finne årsaken til ulykken. Dessverre føyer den seg inn i et mønster.

Unge menn, og spesielt utlendinger synes å være spesielt utsatt for ulykker.

Overfor NTB opplyser Marlow Grandalen i Asker og Bærum politidistrikt mandag kveld at grøften som raste sammen var nærmere ti meter lang og to meter dyp. Det synes ikke som det ble brukt utstyr for å sikre grøften. Dette blir uansett avdekket i den videre etterforskningen.

– Ulykken skjedde i forbindelse med grøftegraving og legging av rør. Det var to personer på stedet, én entreprenør og én ansatt, sier politiførstebetjent Sverre Stenersen ved kriminalvakta i Asker og Bærum.

– Grøften raste sammen da den ansatte var nede i den. Han har da blitt begravd med leiren. Medarbeideren forsøkte å grave han frem, men lyktes ikke, forklarer Stenersen videre.

Arbeidstilsynet har foreløpig gjort ferdig sine undersøkelser på stedet. De sjekker blant annet ut om sikkerheten da den ene personen jobbet nede i grøften, var tilstrekkelig.

– Vi vet ikke hva som har forårsaken kollapsen. Men normalt så skal man sikre slike grøfter enten med en hellingsvinkel eller en grøftekasse. Vi vil fortsette undersøkelsene tirsdag da vi ikke har fått tak i eierne av firmaet enda, forteller tilsynsleder Jard Johansen til Asker og Bærum Budstikke.

HMS må bli tatt på alvor for å hindre flere slike ulykker. Ofte skal man bare..., men det kan bli skjebnessvangert.