En av ti meldte seg arbeidsledig i 2012

I løpet av 2012 meldte 270.000 personer seg arbeidsledige hos Nav. Det tilsvarer rundt en tidel av arbeidsstyrken her i landet.

– Arbeidsledighet rammer mange, og det er slett ikke uvanlig å oppleve perioder som arbeidsledig, sier arbeids- og velferdsdirektør Joakim Lystad.

Kommer raskt i jobb
Til sammenligning var 66.000 personer i gjennomsnitt registrert som helt ledige i 2012. Nav-direktøren forklarer at spriket mellom tallene viser hvor mange som kommer raskt i jobb.

– Det viser at vi har et velfungerende arbeidsmarked. Mange opplever perioder med arbeidsledighet, men de aller fleste kommer raskt i jobb, sier han.

Det totale antallet personer som meldte seg ledige i 2012 er 14.000 lavere enn året før, og i løpet av de ti siste årene har det bare vært lavere i perioden 2006-2008.

Trosser krisen
– Til tross for krise og økende ledighet i Europa, holdt ledigheten i Norge seg på om lag samme nivå gjennom hele fjoråret. Innen industrien har vi imidlertid sett en klarer todeling. Bedrifter som leverer produkter og tjenester til oljenæringen, har hatt gode tider, mens den mer tradisjonelle eksportindustrien har hatt større utfordringer, sier Nav-direktør Lystad.

Ved utgangen av desember 2012 var 62.600 personer registrert som ledige hos Nav. Det tilsvarer en ledighet på 2,4 prosent av arbeidsstyrken.