Konserndirektør Arne Fosen i Vy Tog og administrerende direktør Jon-Erik Lunøe i Bane NOR Eiendom signerer leiekontrakten verdt 240 millioner kroner over 10 år. Foto: Bane NOR Eiendom

Vy Tog skal leie av Bane NOR Eiendom i Bergen

Vy Tog AS skal vedlikeholde togene som kjører mellom Oslo og Bergen i et nytt togverksted i Bergen. Bane NOR Eiendom AS utvikler og eier det nye verkstedet.

Den 10 år lange leiekontrakten som nå er signert, innebærer at alle tog som Vy Tog AS skal kjøre på Bergensbanen, Vossebanen og mellom Arna og Bergen (Trafikkpakke 3 Vest), skal vedlikeholdes i Bane NOR Eiendoms nye verksted, skriver selskapene i en pressemelding.

Leiekontrakten har en verdi på 240 millioner kroner.

- Vi er fornøyde med å få Vy Tog inn som leietaker, og ser på denne avtalen som en bekreftelse på at vårt verkstedtilbud er konkurransedyktig i en ny tid med flere togselskaper og stadig nye, moderne togtyper på norske skinner, sier administrerende direktør Jon-Erik Lunøe i Bane NOR Eiendom i meldingen.

Bane NOR Eiendoms nye verksted skal etter planen stå klart i juni 2021. Frem til det benyttes et provisorisk verksted-telt på Bergen stasjon. Trafikkpakke 3 Vest har oppstart 13. desember 2020.