Aslaug Koksvik, direktør for Virke Byggevarehandel. Foto: Virke

Virke: Høy aktivitet for byggevarehandelen i sommer

Byggevarehandelen vokste med 12,3 prosent i andre tertial 2020 sammenlignet med samme periode i 2019.

Det skriver hovedorganisasjonen Virke i en pressemelding denne uken.

Veksten i byggevarehandelen ble, ifølge pressemeldingen, løftet av et stort oppsving i salget til privatkunder. Proffmarkedet opplevde en svak omsetningsvekst i perioden. Selv om det, ifølge meldingen, har vært høye vekstrater for byggevarenæringen i hele landet, var oppgangen størst i Møre og Romsdal, Vestland og Trøndelag.

− Byggevarehusene har merket sterk vekst i salget til privatkunder gjennom sommeren, sier Aslaug Koksvik, direktør for Virke Byggevarehandel.

Som følge av koronaviruset og smittevernstiltakene har nordmenn vridd deler av forbruket fra tjenestekonsum, som reiser og kulturopplevelser, til større varekonsum. Også nærliggende varegrupper som møbel og interiør har hatt sterk vekst i perioden, skriver Virke.

− Reisebudsjettene ble for mange stående ubrukt i sommer. Disse pengene har nok mange brukt blant annet til hus og hjem. Med mindre reising har vi hatt tid og anledning til å gjøre arbeid på egen bolig eller hytte, sier Koksvik.

Proffomsetningen har gått mer normalt gjennom koronapandemien, med en svak positiv vekst i andre tertial, altså mai til og med august, 2020. Det er utsikter til lavere aktivitet i proffmarkedet fremover. Nedgang i igangsatte boliger og svak utvikling i nyboligmarkedet ventes å påvirke salget til bedriftskundene negativt, heter det i pressemeldingen.